Blog

Perse Nuk Po Shitet Shtepia Ime?

Aug 27, 2019

Perse Nuk Po Shitet Shtepia Ime?

 

Mund tju duket pak e cuditshme qe nje nga personat qe punon prej vitesh ne fushen e pasurive te paluajtshme te shkruaje nje artikull se si agjentet mund te keq orientojne shitesit. 
 
Jo rralle na vijne kliente ne zyre qe duan te reklamojne shtepite e tyre per shitje. Duke na dhene te gjitha detajet e shtepise na thone cmimin e shitjes qe ju kane dhene agjentet e tjere dhe na thone qe shtepia ka  5 muaj qe spo shitet. 
 
Si ne cdo profesion, ashtu edhe ne punen tone ezsistojne "delet e zeza" qe e deformojne te verteten apo keqinformojne totalisht shitesit thjesht per ti bindur ata per te reklamuar nje prone.
 
Keto dite do informoj mbi "hilet' qe perdorin agjentet jo profesionist per te te bindur ty qe te reklamosh pronen me ta. 
 
1. Te thote cmimin qe do ti
 
Kur vjen puna te shtepia jone, te gjithe mendojme se ajo vlen shume. Kjo ndodh sepse jemi te lidhur emocionalisht me te dhe sepse nuk jemi te informuar mbi tregun e pasurive te paluatjshme. 
Nje ekspert i mirfillte eshte i qarte dhe e di saktesisht se sa eshte vlera e shtepise tende. Ai do te informoje mbi tregun duke u bazuar ne shifra reale.
Por nje agjent hileqar do te thote nje cmim te mbivleresuar thjesht per te listuar pronen tende dhe pasi shtepia jote te qendroje per shume kohe ne treg ato do ju kerkojne te ulni cmimin.
 
Keshille
 
Cmimi i gabuar eshte arsyeja numer nje se pse shtepite nuk shiten. Eshte e rendesishme qe te vendosesh cmimin e duhur qe diten e pare qe e reklamon shtepine. Bazohuni tek shifrat pasi ato nuk genjejne, ndersa njerezit po. 
Mos zgjidhni agjentet ne baze te cmimit te larte qe ata ju thone.
 
Ejani prane zyrave tona per tu konsultuar FALAS rreth cmimeve mbi tregun aktual te pasurive te paluajtshme.