Blog

Blerja e një shtëpie në distancë: Një udhëzues hap pas hapi

Aug 11, 2021

Blerja e një shtëpie në distancë: Një udhëzues hap pas hapi

Blerja e një shtëpie në distancë po bëhet gjithnjë e më e zakonshme këto ditë. Ka qenë një praktikë standarde për disa kohë në botën e pasurive të patundshme që shitësit të kalojnë në mbylljen e shtëpisë duke nënshkruar dokumentet dhe të ardhurat nga shitja të hidhen direkt në një llogari bankare, por tani i gjithë procesi mund të bëhet në distancë - nga blerësit gjithashtu si shitës.

 

Tani për tani, koronavirusi po drejton mënyrën e kryerjes së shitjeve të shtëpive, nga shtëpitë e hapura të anuluara, te turnetë me video duke filmuar te gjitha hapesirat dhe detajet e prones. Ndërsa njerëzit shmangin kontaktin e ngushtë për të mos përhapur virusin, blerja në distancë ka më shumë kuptim.

 

Në kohë më normale, njerëzit që blejnë në distancë shpesh e bëjnë këtë për të blerë një shtëpi të dytë ose shtëpi pushimi. Zakonisht, ata nuk janë brenda shtetit dhe kanë punë dhe detyrime të tjera që i ndalojnë ata të kalojnë shumë kohë në procesin e blerjes së shtëpisë.

 

Financimi mund të jetë një faktor. Nëse një prind është duke blerë një shtëpi për një fëmijë të rritur, ata mund të vendosin të blejnë në distancë, veçanërisht nëse jetojnë jashtë shtetit. Në këto raste, prindi shpesh blen pamjen e shtëpisë, merret me të gjitha dokumentet dhe mbyllet në distancë, duke bërë dhe te gjitha pagesat.

 

Investitorët e pasurive të patundshme gjithashtu mund të zgjedhin të blejnë shtëpi nga distanca. Shumica e investitorëve të pasurive të patundshme ndjekin rregullin 1%, i cili thotë se qiraja mujore e fituar në një pronë duhet të tejkalojë pagesën mujore të kredise së asaj prone. Eshtë më lehtë të gjesh prona që ndjekin rregullin 1% në tregje të caktuara, të cilat mund të jenë të vendosura në një distancë të konsiderueshme nga baza e investitorit. Si rezultat, blerja e një shtëpie në distancë mund të jetë një mundësi tërheqëse e kursimit të kohës.

 

Cilado qoftë arsyeja juaj për të blerë në distancë, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të siguruar që procesi të shkojë sa më normalisht që të jetë e mundur.

 

Gjeni Agjentin e Duhur te Patundshmërive

Ju do të vareni nga agjenti juaj i pasurive të patundshme për të trajtuar pothuajse të gjithë procesin e blerjes së shtëpive, kështu që është e rëndësishme që të merrni kohë dhe të bëni përpjekje për të gjetur një përshtatje të mirë. Blerja e shtëpisë përfshin shumë pjesë të lëvizshme. Eshtë e rëndësishme të gjesh një perputhje të mirë personaliteti midis klientit dhe agjentit."

Një intervistë është e dobishme (qoftë me telefon ose video) dhe është gjithmonë një ide e mirë të merrni referenca për të parë se çfarë kanë për të thënë blerësit e tjerë.

 

Pyesni për përvojën

Kur flisni me një agjent të mundshëm, pyesni sa shpesh e keni bërë këtë proces në distancë. Përvojat e çështjeve dhe agjentët që punojnë shpesh me blerësit në distancë kanë më shumë gjasa të kuptojnë se si funksionon, të negociojnë në mënyrë të favorshme dhe të gjejnë prona të përshtatshme për blerësin.

 

Pyesni për disponueshmërinë

Shumë agjentë të pasurive të patundshme punojnë me kohë të pjesshme, gjë që mund të jetë veçanërisht e vështirë për blerësit në distancë. Agjenti juaj do të shërbejë si përfaqësuesi juaj, kështu që ata duhet të jenë të disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të trajtuar një sërë detyrash në procesin e blerjes së shtëpisë, përfshirë kerkimin e pronave te pershtatshme.

Në një botë ku blerja e prones zhvillohen ndërmjet nëntë dhe pesë, do të jetë shumë e vështirë për një agjent të marrë pjesë në kerkimin e shtëpisë tuaj nëse ata kanë një punë tjetër.

 

Ndani  listën tuaj të dëshirave

Pasi të keni një agjent, ndani listën tuaj të dëshirave në mënyrë që agjenti t'ju ndihmojë të gjeni pronën e përsosur. Sa më e rafinuar lista juaj, aq më shpejt mund të shkojë kërkimi në shtëpi - në një pikë. Nëse keni shumë kërkesa, ka të ngjarë të ngadalësojë procesin.

Rrini në gjërat që kanë vërtet rëndësi - madhësia, vendndodhja, stili i shtëpisë, dollapët - dhe lini mënjanë detajet e vogla që do të ishin të lehta për t'u rregulluar ose azhurnuar në çdo shtëpi. Dhe nëse ka ndonjë ndërprerje të marrëveshjeve - karakteristika me të cilat absolutisht nuk mund të jetonit (ose pa të) - njoftojeni agjentin tuaj që herët, në mënyrë që ata të mos humbasin kohë duke parë pronat e gabuara.

Nëse jeni agjent, duhet të ndërmerrni atë hap të guximshëm për të thirrur klientin tuaj dhe për t'i thënë se keni gjetur pronën e përsosur për ta. Si blerës, duhet të keni besim se agjenti juaj e di saktësisht se çfarë po kërkoni dhe se ata gjithashtu kanë marrë kohë për të parë nga afër shtëpinë. Një shtëpi mund të duket e përsosur në internet, por një agjent i mirë do të jetë në gjendje të thotë:" Jo, nuk është shtëpia për ty sepse ajo qëndron pranë një shine hekurudhe aktive. "

 

Në fund të fundit

Blerja e një shtëpie në distancë mund të jetë një mundësi e mirë për blerësit e shtëpive të dyta, prindërit që duan të blejnë shtëpi për fëmijët e tyre dhe investitorët e pasurive të patundshme jashtë shtetit. Në shumë mënyra, procesi është i njëjtë me blerjen e një shtëpie personalisht; megjithatë, do të varet edhe më shumë nga agjenti juaj i pasurive të patundshme për të gjetur shtëpinë e duhur, për të qenë i pranishëm në prezantimet e pronave, për t'ju drejtuar me  dokumente dhe për të marrë pjesë në mbyllje.

Si i tillë, gjetja e agjentit të duhur - ai që ka përvojë me transaksione në distancë - është një nga hapat më të rëndësishëm që mund të ndërmerrni kur blini një shtëpi në distancë.