Blog

Si te mbrohemi nga nje investim i gabuar në pasuritë e paluajtshme​​

Apr 21, 2021

Si te mbrohemi nga nje investim i gabuar në pasuritë e paluajtshme​​

Tashmë nuk është sekret që në të kaluarën njerëzit janë mashtruar nga shitësit e rremë të pasurive të paluajtshme. Nëse jeni duke kërkuar dëshpërimisht për një vend të ri për të jetuar apo investim, duhet të mbani sytë katër dhe të mbroheni nga vendimi i një gabimi të rëndë.

Mbrojtja me e mire eshte hetimi i plote i prones nga bleresit
Një nga llojet më themelore të mashtrimeve është përpjekja për të shitur një pronë që shitësi nuk e ka në pronësi ose që ka barra të pazbuluara. Blerësit duhet të jenë të kujdesshëm ndaj deklarimeve joadekuate. Shumë shitës mund të jenë zhytur me lehtësi në pronë ose të kenë një pronë të “dëshpëruar” dhe nuk ia sqarojnë plotësisht blerësit të gjitha problemet që mund të ketë prona.
 

Çmimi shume i mire per te qene i vertete
Le të flasim pak për çmimin që shpeshherë mund të jetë një tregues i rendësishëm për shtëpinë apo pronën që ju kërkoni. Kostoja për të blerë një shtëpi/pronë në ekonominë aktuale kombëtare është në rritje. Ky treg do të thotë që çmimet janë shumë më të larta se sa ishin vetëm disa vite më parë. Meqenëse konkurrenca po ndihmon tregun e pasurive te paluajtshme të “lulëzojë”, investitorët nuk do të fitojnë shumë nëse nuk i mbajnë çmimet e tyre konkurruese. Nëse jeni duke parë një pronë, veçanërisht atë në një zonë të zhvilluar, çmimi ka të ngjarë të jetë i lartë. Nëse vëreni një çmim shumë të mirë për të qenë i vërtetë në krahasim me shtëpitë e tjera në lagje, kjo duhet të ndezë këmbanat paralajmëruese. Ju mund të shikoni në një listë të rreme të pronave ose të bini dakord për të blerë një pronë që ka probleme të fshehura pronësie. Në tregun e pasurive të paluajtshme, ju merrni atë për të cilën paguani.

Mbani mend, ndërsa po kërkoni për të blerë pronën që dëshironi, sigurohuni që të bashkëpunoni me agjencinë e duhur për t'ju mbrojtur ju dhe pasuritë tuaja përmes këtij procesi.

Mei Realty, Partneri i besuar i investimeve për ju.